Det er fredag, helgen står for døren og da er det obligatorisk med dessert her i heimen :)
Her får du oppskrift på en fresh dessert som jeg fant i boken Hjemmemat. Ingen ting er lagt til eller trukket fra, men jeg lærte at puddingen bør serveres ganske kjapt etter at den er tatt ut av ovnen for å ikke sige sammen og bli seig..
Ingredienser:
- 60 g romtemperert smør
- 185 g sukker
- 2 ts revet sitronskall
- 3 egg, skilt
- 30 g hvetemel
- 1,75 dl melk
- 0,75 dl friskpresset sitronsaft
Sitruskrem:
- 3 dl kremfløte
- 2 ss melis
- revet skall av 1 appelsin
- revet skall av 1/2 lime
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør en rund ildfast form eller suffléform som rommer 1 liter.
Ha smør, sukker og sitronskall i en bolle, og pisk til det er godt blandet.
Tilsett så eggeplommene en og en, og pisk godt, Ha i mel og melk og pisk til en glatt røre. Rør inn sitronsaften.
Stivpisk eggehvitene i en annen bolle og vend dem forsiktig inn i røren. Hell røren i den ildfaste formen og plasser den i en langpanne. Fyll langpannen med så mye kokende vann at det står ca 1/3 opp på utsiden av formen. La puddingen stå i ovnen i 40-45 minutter, eller til den er hevet og kjennes fast ut når du tar på den. La den hvile i ca 10 minutter før servering. Jeg lot den stå i et par timer (dumme meg) og da falt den som nevnt sammen og ble seig..
I mellomtiden lager du sitruskremen. Pisk fløten og melisen til det danner seg myke topper. Vend inn revet appelsin- og limeskall.
Dryss gjerne puddingen med melis hvis du ønsker det, og server med sitruskremen til.
Musikkforslag: Antonio Carlos Jobim - Agua De Beber
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar